За нас

Галерия ТЕА АЛБА е светло артистично пространство на ул. Янтра 25 в столицата, с прекрасен изглед към Парк „Военна академия“. Създадена е през 2014 година  от Албена Айладънова с амбицията да се превърне в средище за духовност и висока естетика, обединяващо творческите пориви, енергия и достижения на избрани български творци.

Галерия ТЕА АЛБА организира общи и индивидуални изложби, в които се представят и популяризират различни видове естетика, творчески подходи и възприятия, цялостно и в динамиката на тяхното развитие, на съвременни български артисти. Представените оригинални авторски произведения се отличават с висока художествена стойност, богатство на идеи, хуманизъм и изящество.

В стремежа си да следва избраната естетическа посока, екипът на галерията си поставя нови цели и предизвикателства, за да допълва и обогатява представяния продукт.
Изкуството притежава магическата сила да променя възприятията за света, да възвисява и облагородява, да провокира чувствителността и ценителското отношение на великолепната публика на галерия ТЕА АЛБА!