Изложби

Пътуване

17.01.2023 - 04.02.2023

Пътуване…
Платната в тази изложба са резултат от мои лични наблюдения и размишления във времето и пространството. Пътуването е движение не само в материалния свят. Да пътуваш значи да преведеш себе си през различни етапи, емоции и духовни преживявания, да преминеш през пластовете на собствената си душа, по непредвидимите пътеки на сърцето. Да се изненадаш, да поплачеш, да се зарадваш… Моите търсения са на границата между материята и духа, в контраста и усещането за една реална нереалност, ако мога така да се изразя.

Платната са полуабстрактни. Натурата е пречупена през личното ми усещане за пейзаж, място, състояние…Работя изцяло с маслени бои върху платно.

Ивелина Иванова, художник


По ПЪТЯ с ИВЕЛИНА ИВАНОВА
 
На границата между материалното и духовното, божественото и земното, през невероятните проявления на светлината и космичната нощ, структурата и натурата, ще Ви отведе в своето ПЪТУВАНЕ младата талантлива художничка Ивелина Иванова!

Неочаквани прозрения, експлозия от емоции с възторга на откривател, трепетите на душата, представени с изразните средства на живописта създават един нов, асиметричен, но напълно хармоничен свят.
Свят с вяра в доброто и красотата, в чудото на живота, съвършенството на природата и силата на изкуството.

Пътят на художничката "по непредвидимите пътеки на сърцето" е безтегловност между изгрева и кадифената нощ, с една звездица - смисъл и надежда, по лунната пътека до непознати брегове на мисъл, творчески акт и себеизразяване.

В очакване на Новия ден, Новия живот, с аромата на пробуждащата се пролет, трептяща в хиляди меки сияния.
 
Албена Айладънова

Творби

  • Страница 1 от 2
  • 1
  • 2
  • »